CASA D’OBRA NOVA A MONTFULLÀ - Casa H

CLIENT: Particular

SUPERFÍCIE: 220m2

LOCALITZACIÓ: Bescanó

ANY: 2020

Habitatge d’obra nova a la urbanització de Montfullà.

La gran parcel·la permet disgregar la casa, creant múltiples relacions entre les estades i amb el seu entorn.

La geometria general consisteix en dos prismes corresponents a zona de dia i zona de nit connectats a través de l’hall d’accés. Cadascun d’aquests, conformen un volum en forma d’H, obrint-se totes les estades cap a un pati central que conforma el jardí “domèstic” de l’habitatge.

L’entrada a la parcel·la t’acull amb un camí sinuós, que, una vegada dins de l’habitatge et porta a trobar-te amb un gran finestral en arc que connecta al pati central  semi-interior, similar al de l’arquitectura andalusa. La sala d’estar es connecta al gran jardí, sinuós entre l’arbratge, amb poca intervenció respectant al màxim el seu ambient de bosc.

L’estructura de l’habitatge es realitza completa en fusta, apostant per la innovació i sostenibilitat. Així mateix, les instal·lacions es pensen perquè sigui completament ecològica i bioclimàtica, garantint l’estalvi energètic a través de la instal·lació completa de plaques solars combinades amb el sistema de aerotèrmica. La simbiosi entre totes aquestes premisses (materials, instal·lacions, disseny) afavoreixen la funcionalitat i la sensació de calidesa.